Wandelen

U kunt struinen door de uiterwaarden, langs de Waal lopen, lekker even op een strandje aan de Waal zitten, langs de dijk wandelen of gewoon langs boomgaarden en weilanden. In ons huisje vindt u een gidsje met verschillende wandelingen in de buurt.

Fietsen

De Waalbandijk maakt onderdeel uit van de fietsknooppunten-routes in Nederland. U kunt direct uit huis kiezen voor een groot aantal routes. In ons huisje liggen veel verschillende kaarten, maar ook kant en klare routes met vermelding van knooppunten. Het is in de zomer ook leuk om de rivieren over te steken met het netwerk aan fiets-, voet en gewone veren.

Zwemmen

In de omgeving zijn veel zwemmogelijkheden. Zo kunt u, mits u een geoefend zwemmer bent, terecht aan de strandjes langs de Waal. Verder zijn er zwemplassen in Tiel en Geldermalsen en openluchtzwembaden in Tiel, Zaltbommel en Geldermalsen.

Vissen

Op de kribben in de Waal wordt veel gevist. Vanuit de tuin kunt u hier gemakkelijk heen lopen, maar ook verderop bij Varik en bij Opijnen wordt veel gevist.

Verken de omgeving

In de directe omgeving vindt u aantrekkelijke plaatsen als Zaltbommel, Tiel, Geldermalsen en Gorinchem. Deze plaatsen hebben ieder een eigen sfeer en U kunt er gezellig winkelen. U vindt er ook musea zoals het bekende Streekmuseum Flipje in Tiel of het Glasmuseum in Leerdam.

Vanuit Heesselt zijn grote steden als Utrecht en ’s-Hertogenbosch goed bereikbaar om te winkelen, een museum te bezoeken of een stadswandeling te maken.

In het Stroomhuis in Neerijnen kunt u niet alleen een kopje koffie gebruiken en eventueel lunchen, er zijn ook regelmatig exposities van veelal lokale kunstenaars.

Verder is er het bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden met informatie over het landschap, de natuur én de historie van het rivierengebied. 

In ons huisje vindt u gidsen van ondermeer de VVV Tiel met een uitgebreid overzicht van recreatiemogelijkheden in de regio.

 

>> Check prijzen en beschikbaarheid