WaalaanHuis

Omgeving

Wandelen

U kunt struinen door de uiterwaarden, langs de Waal lopen, lekker even op een strandje aan de Waal zitten, langs de dijk wandelen of gewoon langs boomgaarden en weilanden. In de woning vindt u een gidsje met verschillende wandelingen in de buurt.

Fietsen

De Waalbandijk maakt onderdeel uit van de fietsknooppunten-routes in Nederland. U kunt direct uit huis kiezen voor een groot aantal routes. In de woning liggen veel verschillende kaarten, maar ook kant en klare routes met vermelding van knooppunten. Het is in de zomer ook leuk om de rivieren over te steken met het netwerk aan fiets-, voet- en gewone veren.

Zwemmen

In de omgeving zijn veel zwemmogelijkheden. Zo kunt u aan de strandjes langs de Waal terecht (NB als gevolg van verraderlijke stroming kan het gevaarlijk zijn om in de Waal te zwemmen!!). Er zijn ook zwemplassen op loopafstand (NB Informeer eerst of deze toegankelijk en schoon zijn). Natuurlijk zijn er ook openluchtzwembaden in Tiel, Zaltbommel en Geldermalsen.

Vissen

Op de kribben in de Waal wordt veel gevist. Vanuit de tuin kunt u hier gemakkelijk heen lopen, maar ook verderop bij Varik en bij Opijnen wordt veel gevist.

Stadjes in de omgeving

Vanuit Heesselt zijn grote steden als Utrecht en ’s Hertogenbosch goed bereikbaar om eens een middagje te winkelen. In de directe omgeving vindt u plaatsen als Zaltbommel, Tiel, Geldermalsen en Gorinchem. Deze plaatsen hebben ieder een eigen sfeer en U kunt er gezellig winkelen. U vindt er ook musea zoals het bekende Streekmuseum Flipje in Tiel of het Glasmuseum in Leerdam. In het Stroomhuis in Neerijnen kunt u niet alleen een kopje koffie gebruiken en lunchen, er zijn ook regelmatig exposities van veelal lokale kunstenaars.